Πρόσκληση στη γιορτή λήξης της 70ης κατασκηνωτικής περιόδου

Home  /  Νέα  /  Πρόσκληση στη γιορτή λήξης της 70ης κατασκηνωτικής περιόδου

28/08/2019, Νέα

Την Παρασκευή 30/8/2019 στις 19.30 σας περιμένουμε στη Βαρυμπόμπη, στη γιορτή λήξης της 70ης κατασκηνωτικής περιόδου του 2019.

Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη των μελών των Φίλων του Χαρούμενου Χωριού Απόστολου Τζιρά και Γιάννη Μανώκα.

Πρόγραμμα εκδήλωσης λήξης

Στις 19.30 θα ανοίξει η κεντρική είσοδος της κατασκήνωσης επί της οδού Πευκών. 

Σε τρεις καθορισμένους χρόνους (19.45 , 20.00 και 20.15) στον χώρο της λέσχης θα προβληθεί η εξαιρετική ταινία του Ερμή Ποφάντη διάρκειας 10 λεπτών. Η ταινία αναδεικνύει την ιστορία της κατασκήνωσης μέσα από την προβολή του ιστορικού της κτιρίου, που σχεδίασε ο πολιτικός μηχανικός και αρχιτέκτων Εμμανουήλ Βουρέκας και λειτούργησε για πρώτη φορά το 1950.

Στις 20.45 στη σκηνή του ξύλινου θεάτρου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Οιδίποδας επί Κολωνώ» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του Άλκη Μπακογιάννη, μουσική Κωνσταντίνου Δαμιανάκη και επιμέλεια κίνησης Σοφίας Δράκου.

Αφορμή για την επιλογή του πιο πάνω έργου στάθηκε η τοποθεσία της αρχαίας Δεκέλειας (σημερινή Βαρυμπόμπη) στην οποία σύμφωνα με τους ιστορικούς έζησε και τάφηκε ο μεγάλος τραγικός ποιητής της αρχαιότητας.

Στις 21.40 στην κεντρική σκηνή θα γίνει ένας σύντομος χαιρετισμός από μέρους της κατασκήνωσης.

Στη συνέχεια μεικτή ομάδα κατασκηνωτών και ομαδαρχών θα χορέψουν (σχεδιασμός χορογραφίας από τη Μελίνα Μιχαλοπούλου) και θα τραγουδήσουν το τραγούδι της ολιγοήμερης εκδρομής που στο ξεκίνημα της αποστολής πραγματοποιήθηκε στο ανατολικό Ζαγόρι.

Στις 22.00 θα ανοίξει ο μπουφές στη τραπεζαρία. Την επιμέλεια της παρασκευής των εδεσμάτων θα έχει ο μάγειρας της κατασκήνωσης κύριος Νέστωρας Φώτης.

Στις 22.30 θα ξεκινήσει η μουσική συναυλία από την μπάντα της κατασκήνωσης. Την καλλιτεχνική επιμέλεια θα έχει ο Γιώργος Μενεγάκης.

Λίγο πριν τις 00.00 θα γίνει η υποστολή της σημαίας και θα οδηγηθούμε στη λήξη της καλλιτεχνικής εκδήλωσης αλλά και της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου 2019.

Καλή αντάμωση το καλοκαίρι του 2020 στην κατασκήνωσή μας. 

 

Σημείωση:

Κατά τη διάρκεια της αυτής της τρίτης περιόδου με πρωτοβουλία του εικαστικού Τάσου Μέγγου και τη συμμετοχή ομαδαρχών και μεγάλων κατασκηνωτών συντηρήθηκαν και ανακαινίσθηκαν οι δύο κεντρικές είσοδοι της κατασκήνωσης και το αναρρωτήριο. Τους ευχαριστούμε.  

Comments are closed.