Ανακοίνωση της φετινής συνάντησης στελεχών και μεγάλων κατασκηνωτών

Home  /  Νέα  /  Ανακοίνωση της φετινής συνάντησης στελεχών και μεγάλων κατασκηνωτών

31/07/2018, Νέα

 

Στο πλαίσιο της διαρκούς ευαισθητοποίησης των νεότερων σε ηλικία ομαδαρχών και κατασκηνωτών, που τα επόμενα καλοκαίρια ενδέχεται να αναλάβουν πρωτοβουλία ως ομαδάρχες στην κατασκήνωση Χαρούμενο Χωριό, σχεδιάζεται η οργάνωση της φετινής δωδεκαήμερης συνάντησης στο Χαλίκι της Ηπείρου και στη συνέχεια στη Βαρυμπόμπη.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η συνάντηση επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειρίας θα διέπεται από τους κανόνες της λειτουργίας της ομαδικής ζωής στην κατασκήνωση.από 20/8/2018 έως 31/8/2018.

Α’ ΣΚΕΛΟΣ

Το πρώτο μέρος θα αναπτυχθεί στην Πίνδο απο 21/8 έως 24/8/2018 στη θέση Χαλίκι (1100μ.), ένα χωριό που τον χειμώνα έχει ελάχιστους μόνιμους κατοίκους. Οι διαθέσιμες θέσεις για διανυκτέρευση που έχουμε εξασφαλίσει βρίσκονται στον μικρό ξενώνα του χωριού και στα γραφεία του παλαιού Κοινοτικού γραφείου.

Η άφιξη των συμμετοχόντων στο πρώτο σκέλος θα είναι στις 20/8/2018 στις 18.00 στην κατασκήνωση και η λήξη της δράσης έχει οριστεί στις 24/8/2018 με την επιστροφή μας από την Ήπειρο.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δωδεκαήμερης συνάντησης, το πρώτο μέρος θα είναι επικεντρωμένο στην οργάνωση ποικίλων περιβαλλοντικών δράσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • μια μεγάλη πορεία με προορισμό την προσέγγιση της δρακολίμνης Βερλίγκα και πιθανόν της κορυφής Περιστέρι (2295μ.) του βουνού Λάκμου
  • προσέγγιση φυσικών σημείων της κοίτης του ποταμού Ασπροπόταμου στη θέση Ελατάκια
  • σύντομη επίσκεψή μας στο Μέτσοβο (Πινακοθήκη, Αρχοντικό  Αβέρωφ και πιθανόν και το τυροκομείο του Τοσίτσα).

Β’ ΣΚΕΛΟΣ

Η έναρξη του δεύτερου σκέλους που θα αναπτυχθεί στην κατασκήνωση έχει οριστεί στις 25/8/2018 στις 18.00 και η ολοκλήρωσή του θα είναι στις 31/8/2018.

Το δεύτερο μέρος θα εστιάσει στη διεύρυνση της επικοινωνίας μας, με βάση την οργάνωση της καλλιτεχνικής εκδήλωσης στις 31/8/2018 από τις 19.00 έως 23.00 που θα είναι αφιερωμένη στη λήξη της κατασκηνωτικής περιόδου 2018, με αναφορά και στα 70 χρόνια από την ίδρυση της κατασκήνωσή μας που θα γιορτάσουμε επίσημα το καλοκαίρι του 2019.

Σημειώσεις

  1. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αιτηθούν τη συμμετοχή τους τηλεφωνικά (έως και την Πέμπτη 2 Αυγούστου) ή μέσω email (info@charoumenochorio.gr) μέχρι τις 7/8/2018 και θα είμαστε σε θέση να απαντήσουμε εάν  θα υπάρχει διαθεσιμότητα μέχρι τις 14/8/2018.
  2. Για το πρώτο σκέλος στο Χαλίκι διατίθενται 50 θέσεις, ενώ  στο δεύτερο σκέλος η διαθεσιμότητα μας θα είναι μέχρι 80 άτομα. Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής προτεραιότητα θα έχουν οι ομαδάρχες και βοηθοί ομαδαρχών των τελευταίων ετών και μέρος των νεότερων σε ηλικία κατασκηνωτών.
  3. Στην περίπτωση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι ομαδάρχες μεγαλύτερης ηλικίας που επιθυμούν να συμμετέχουν ιδιαίτερα στην τετραήμερη εκδρομή με επίκεντρο το Χαλίκι, θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν μόνο με δικά τους μέσα ή με ενοικίαση μικρού πούλμαν και με την εξ ιδίων εξασφάλιση της διαμονής τους σε ξενώνες της ευρύτερης περιοχής.
  4. Όσοι θα συμπεριληφθούν στην εκδρομή του πρώτου μέρους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στα 90€ και συμπεριλαμβάνει τη μετακίνηση με το πούλμαν, τη διαμονή (που θα γίνει και με τη χρήση υπνόσακου) και το πρωινό. Τα υπόλοιπα γεύματα θα επιβαρυνθούν οι ίδιοι οι εκδρομείς.
  5. Οι συμμετέχοντες στο δεύτερο σκέλος στη Βαρυμπόμπη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το κόστος συμμετοχής έχει υπολογιστεί στα 80€ και θα συμπεριλαμβάνει τη διαμονή και τη διατροφή για όλες τις ημέρες παραμονής στο χώρο. Υπενθυμίζουμε ότι ο καθένας θα πρέπει να έχει μαζί του υπνόσακο ή σεντόνια.

Την ευθύνη και τον συντονισμό του δωδεκαημέρου θα έχει ο Ηλίας Πίτσικας με την υποστήριξη των: Μανώλη Αλεξαντωνάκη, Δημήτρη Καρατζά, Ελένης Καλογιάννη, Μαρίας Μενεγάκη, Γιάννη Μπρουκλόγιαννη και του Αλέξανδρου Δρίτσουλα, ιδιαίτερα όσον αφορά το πρώτο σκέλος του δωδεκαήμερου.

 

Comments are closed.